Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

CELLO SONATA

CHOPIN, F.

STEVEN ISSERLIS (cello) & DENES VARJON (piano)

CD   1 disc(s)   27-09-2018
Classical | Chamber Music

In stock Levertijd : +/- 1 - 2 werkdagen (kleine voorraad)

€ 14.95 € 21.95
Extra info: STEVEN ISSERLIS
Maatschappij: Play it again Sam
Label: HYPERION
Barcode: 0034571282275
Artikelcode: W92458
Suffix - prefix: 68227 CDA
Solist(en): STEVEN ISSERLIS/DENES VARJON
Instrument(en): CELLO/PIANO

Cellists have cause to be thankful for the impracticality and swift demise of the arpeggione, which allowed the appropriation of Schubert’s wonderful sonata for their own instrument. Dénes Várjon’s 1851 Érard lends characterful zest both here and in Chopin, while bonuses include Steven Isserlis’s own transcriptions of songs by both composers.

Chopin:
 Cello Sonata in G minor, Op. 65
 Introduction and Polonaise Brillante in C, Op. 3
 Nie ma czego trzeba (I Want What I Have Not), Op. 74 No. 13

Franchomme:
 Nocturne for Cello and Piano, Op. 15 No. 1

Schubert:
 Nacht und Träume, D827
 Sonata in A minor 'Arpeggione', D821

"De cello was van meet af aan het enige instrument naast de piano waar Chopin een zwak voor had. Zijn Introduction et polonaise brillante op. 3 voor cello en piano behoort tot zijn eerste gepubliceerde werken. En toen hij Auguste Franchomme ontmoette was het hek helemaal van de dam. De Cellosonate op. 65, het laatste werk dat tijdens Chopins leven werd gepubliceerd, schreef hij voor deze Franse cellist. Franchomme, zelf ook een goed componist, daagde Chopin uit er een unieke sonate van te maken die in
alles de kracht en de rijpheid van de Poolse grootmeester etaleert. De Engelse meestercellist Steven Isserlis verklankt deze relatie op tot de verbeelding sprekende wijze, samen met Dénes Várjon, die een prachtige Érard bespeelt,. Met Schuberts Arpeggione-sonate als bonus vertellen de musici op intieme wijze het verhaal van een vriendschap die briljante muziek opleverde en goed is voor ruim een uur ‘petite histoire’ en optimaal luistergenot."
Klassieke Zaken Magazine 5-2018