Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Noise and Flowers

Young, Neil & Promise of the Real

Recorded Live In Europe 2019

CD   1 disc(s)   05-08-2022
Rock

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 19.95
CD  
Extra info: Recorded Live In Europe 2019
Maatschappij: Warner Music
Label: Reprise
Barcode: 0093624883135
Artikelcode: 2D2872
Suffix - prefix: 2488313 00936

Fans van Neil Young en zijn band Promise Of The Real denken zeker nog met liefde terug aan de Duitse concerten die in de zomer van 2019 plaatsvonden in het kader van hun Europese tournee. Nu kunnen zij en iedereen zich opnieuw onderdompelen in de shows, want Neil Young + Promise Of The Real hebben de release aangekondigd van een live-album dat de Europese tour van 2019 in al zijn glorie vastlegt. En het is niet alleen om naar te luisteren, maar ook om te zien, want "Noise & Flowers" - de titel van het album - gaat vergezeld van een gelijknamige concertfilm, die deel uitmaakt van de 2xLP+CD+Blu-Ray Deluxe Edition van het album en die ook als aparte Blu-Ray disc kan worden aangeschaft. "Noise & Flowers" komt op 5 augustus uit en kan nu al worden voorbesteld. 

"Noise & Flowers" documenteert een 9-daagse tournee die begon slechts twee weken na de dood van Elliot Roberts, Young's levenslange vriend en zijn manager voor meer dan 50 jaar. Roberts was op 76-jarige leeftijd overleden, maar hij was nog steeds op de tournee: Young trad elke avond op naast een foto van Roberts die aan zijn road case was bevestigd, en beschouwde elk concert als een plechtige herdenkingsdienst ter ere van zijn overleden vriend. Zelfs nu nog beschrijft de legendarische singer-songwriter deze tour als heel bijzonder.

"Spelen ter nagedachtenis van hem maakte het een van de meest gedenkwaardige tournees uit mijn carrière," zegt Young in de begeleidende notities van het album. "We gingen op tournee en verwerkten zijn grote essentie in elk liedje. Deze muziek is van niemand. Het verspreidt zich door de lucht. Elke gespeelde noot was voor deze grote vriend van muziek, Elliot." Een eerbetoon aan de manager die Young's carrière meer dan een halve eeuw begeleidde, "Noise & Flowers" verkent alle hoeken van zijn enorme discografie.

Je kunt je dus verheugen op tijdloze anthems ("Mr. Soul", "Helpless", "Rockin' in the Free World"), maar ook op zelden gespeelde fanfavorieten uit de jaren 70 ("Field of Opportunity", "On the Beach") en juweeltjes uit de jaren 90 ("From Hank to Hendrix", "Throw Your Hatred Down"). Promise of the Real, Young's vaste begeleidingsband sinds 2015, blijken opnieuw sympathieke partners voor Young. Of hij nu een furieuze rockuitbarsting heeft of zachte countryklanken intoneert: met hun terloopse glans en bijna telepathisch inlevingsvermogen vatten zij vakkundig de uitersten in Young's geluid.

De begeleidende film bij "Noise & Flowers" (geregisseerd door Bernard Shakey en dhlovelife) belicht zowel de intimiteit als de extase van deze optredens. "Noise & Flowers" zal verkrijgbaar zijn als dubbel vinyl, CD en deluxe editie bij The Greedy Hand Store in de Neil Young Archives (NYA), en bij muziekwinkels overal. "Noise & Flowers" vindt zijn weg naar de Neil Young Archives Performance Series van live releases als No. PS 21 - een opwindende toevoeging aan de uitgebreide en steeds groeiende catalogus van de Canadees-Amerikaanse singer-songwriter icoon.

1. Mr. Soul
2. Everybody Knows This is Nowhere
3. Helpless
4. Field of Opportunity
5. Alabama
6. Throw Your Hatred Down
7. Rockin' In the Free World
8. Comes a Time
9. From Hank To Hendrix
10. On the Beach
11. Are You Ready For the Country
12. I've Been Waiting For You
13. Winterlong
14. Fuckin' Up