Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Brahms & Busoni: Violin Concertos

Dego, Francesca & Bbc Symphony Orchestra & Dalia Stasevska

Francesca Dego (violin)

CD   1 disc(s)   01-03-2024
Classical | Violin

Bestel- en levertijd
De getoonde levertijden (met uitzondering van In Stock-items) zijn enkel en alleen een gemiddelde op basis van de eerdere prestaties van achterliggende groothandels, distributeurs, labels en fabrieken.
Indien er geen voorraad is bij de Nederlandse distributeur, of het label, dan kan het soms enkele weken duren! Dit betreft dan vaak een landelijke situatie.
Neem gerust eerst contact met ons op indien u een deadline heeft. Wij kijken dan meteen of dit haalbaar is! *

€ 18.95 € 22.95
Extra info: Francesca Dego (violin)
Drager: CD
Maatschappij: Play it again Sam
Label: Chandos
Barcode: 0095115533321
Artikelcode: 8E0017
Suffix - prefix: 5333 CHSA

Francesca Dego (violin) & BBC Symphony Orchestra, Dalia Stasevska

De gevierde violiste Francesca Dego wordt bijgestaan ??door het BBC Symphony Orchestra en haar vaste medewerker Dalia Stasevska voor deze opname van de vioolconcerten van Brahms en Busoni. Een hoeksteen van het repertoire, het Concerto van Brahms dateert uit 1878, een jaar na de Tweede symfonie, en werd gecomponeerd voor (en opgedragen aan) de virtuoos Joseph Joachim. Het Concerto heeft de standaardvorm van drie delen, en net als in Beethovens Concerto (door velen beschouwd als Brahms’ inspiratie voor het werk) is het eerste deel significant qua lengte en complexiteit. Busoni’s Vioolconcert is op zijn beurt geïnspireerd door zowel Brahms als Beethoven, en staat net als beide voorgaande werken in de toonsoort D majeur. Het Concerto, dat in 1897 in Berlijn in première ging door de Nederlandse violist Henri Petri, is oogverblindend virtuoos. Francesca Dego schrijft: 'Het Vioolconcert van Brahms kunnen opnemen is een droom en een mijlpaal voor elke violist en ik heb het gevoel dat ik met “mijn” Brahms niet wil concurreren met de vele prachtige versies die er zijn, maar in plaats daarvan de mijne wil verklaren. liefde en geschiedenis met mijn favoriete vioolconcert.

Busoni’s Concerto is echter een zelden uitgevoerd werk, dat slechts een handvol keren naar de studio is gebracht. Het vertegenwoordigt een ander soort verantwoordelijkheid, een verantwoordelijkheid die mij ertoe heeft aangezet elk detail van deze muziek te willen herontdekken alsof deze nog nooit eerder is gespeeld.’

Brahms:
 Violin Concerto in D major, Op. 77

Busoni:
 Violin Concerto, Op. 35a