Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

BEETHOVEN: SYMPHONY..

CURRENTZIS, TEODOR

MUSICAETERNA

CD   1 disc(s)   12-06-2020
Classical

In stock Levertijd : +/- 1 - 2 werkdagen (voorraad: ruim voldoende)

€ 14.95
Extra info: MUSICAETERNA
Maatschappij: Sony Music
Label: SONY CLASSICAL
Barcode: 0190758849720
Artikelcode: Z55579
Suffix - prefix: 884972 19075

MusicAeterna, Teodor Currentzis

In celebration of Beethoven’s 250th anniversary, revered composer Teodor Currentzis releases his stunning new album ‘Ludwig Van Beethoven—Symphony No. 5’

Beethoven:
 Symphony No. 5 in C minor, Op. 67

"In this most celebrated of symphonies the players sound at times as though they might explode with excitement. Where appropriate, they generate a rapier-like thrust that sweeps aside conventional thinking. It’s an exhilarating helter-skelter ride, which finds Currentzis (as if in full meditative flow) focusing on the music’s emotional narrative with electrifying powers of single-minded concentration."
BBC Music Magazine - July 2020 *****

"Ludwig van Beethoven staat dit jaar niet alleen in de schijnwerpers vanwege zijn tweehonderdvijftigste verjaardag, hij is misschien ook wel de componist die het beste bij deze vreemde en onzekere tijd past. Met andere woorden: hij is de componist die de wanhoop en verscheurdheid een klank geeft, maar hij is ook de visionair die altijd uitkomst biedt, altijd uiteindelijk het licht laat schijnen. Neem zijn Vijfde symfonie. Van het even bekende als dreigende ‘noodlotsmotief’ naar de stralende zon die aan het slot van de finale klinkt, is een weg van zwoegen, terugval, redeloze woede en uiteindelijk overwinning. Hoewel deze cd al in 2018 is opgenomen, heeft Teodor Currentzis met zijn musicAeterna de urgentie van Beethovens Vijfde voor deze tijd volledig gevangen. Virtuoos zonder opsmuk, duidelijk zonder al te veel overdrijven, denderen dirigent en orkest zodanig door deze symfonie dat ademloos luisteren de enige optie is. Zet de volumeknop wat hoger, vrees mee vanaf het eerste gespannen ta ta ta tah en voel aan het einde de diepe zucht van de bevrijding. Beethovens Vijfde symfonie zoals u deze niet eerder hoorde."
Klassieke Zaken 3-2020