Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Niels

Nielson

CD   1 disc(s)   15-09-2023
Popular

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 17.95 € 19.95
Drager: CD
Maatschappij: Sony Music
Label: Sony Music Entertainment
Barcode: 0196588277122
Artikelcode: 5E0624
Suffix - prefix: 827712 19658

“Zullen we gewoon weer muziek gaan maken?” Dat was het antwoord van Niels Littooij toen hij met zijn team de plannen voor zijn nieuwe album besprak. “Laten we de studio weer zien als speeltuin. Muziek maken omdat het léuk is.” Want als je alles afpelt is dát waarom Niels ooit Nielson werd en ruim elf jaar geleden zijn gitaar oppakte om verhalen te vertellen. Zo ontstonden de plannen voor het vierde studio album; “Niels“ In de studio was de enige regel: ‘er zijn geen regels’. Liedjes met of zonder gitaar, met of zonder beat, binnen vertrouwde kaders of juist daarbuiten. Met artiesten waar hij, op verschillende manieren, een persoonlijke connectie mee heeft: Sarita Lorena, Maxine en Sigourney K.

Bij het schrijven werden eerdere, zelfopgelegde standaarden van tafel geveegd. Want wie bepaalt die standaarden eigenlijk? Voor een frisse wind vroeg Nielson zijn vaste live-gitarist Kevin Patrick om mee te schrijven en een stukje muzikale onbevangenheid toe te voegen. Het leidde tot Niels: een gelaagd popalbum dat qua sound gevarieerder klinkt dan ooit. Niels: “Als je de vocals uitzet, vertelt de muziek zelf ook een verhaal.” Het mooiste aan het album? “Dat je een gast hoort die plezier heeft”.

Toch betekent dat niet dat er op Niels alleen maar vrolijke liedjes staan. Op het album omarmt Niels de man die hij is geweest en de man die hij is geworden. Ouder worden, relatieproblemen, veranderende vriendschappen, verlies, geluk, grote en kleine levensvragen: alles komt aan bod. Universele kwesties waarmee ieder mens te maken krijgt en daardoor herkenbaar zijn, maar uniek door hoe Nielson zich tot deze thema’s verhoudt.

Het helpt dat hij ouder is, de dertig gepasseerd. Elf jaar staat Nielson nu op het podium. In 2012 maakte hij een vliegende start met zijn energieke nederpop. Na zijn debuut; Beauty & de Brains scoorde Nielson hits met Hoe, Mannenharten, Sexy Als Ik Dans, Hotelsuite, Diamant, IJskoud en Ik Sta Jou Beter en ontving hij meerdere gouden en platina platen. Zijn laatste album Diamant leverde hem twee Edisons op. In 2021 bracht hij onder zijn eigen naam de EP Grijs uit. De gelijknamige single symboliseerde de afsluiting van een donkere periode na het plotselinge verlies van dierbaren. Het nummer werd een platina hit dankzij de vertolking van Jaap Reesema in het programma Beste Zangers. Samen brachten zij een speciale versie ten gehore tijdens het jaarlijkse Televizier Gala wat tot grote ontroering leidde in Nederland.

1. Onderweg
2. Zweven
3. Geheugenlaan
4. Nieuw Voor Mij
5. Puppy Ogen
6. Draaien
7. Blus Me
8. Moeilijk
9. Verder Waar We Zijn Gebleven
10. Bliksem
11. Stralen
12. Soms