Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

The Messenger

Rowland, Daniel| Fedorov, Borys

Works By Valentyn Silvestrov

CD   1 disc(s)   25-11-2022
Classical | Modern/20th Century

Bestel- en levertijd
De getoonde levertijden (met uitzondering van In Stock-items) zijn enkel en alleen een gemiddelde op basis van de eerdere prestaties van achterliggende groothandels, distributeurs, labels en fabrieken.
Indien er geen voorraad is bij de Nederlandse distributeur, of het label, dan kan het soms enkele weken duren! Dit betreft dan vaak een landelijke situatie.
Neem gerust eerst contact met ons op indien u een deadline heeft. Wij kijken dan meteen of dit haalbaar is! *

€ 22.95
Extra info: Works By Valentyn Silvestrov
Drager: CD
Maatschappij: Challenge
Label: Challenge Classics
Barcode: 0608917293920
Artikelcode: 5D3500
Suffix - prefix: 72939 CC

Daniel Rowland (violin), Borys Fedorov (piano) & Maja Bogdanovic (cello)

Een prachtige selectie kamermuziekstukken van de belangrijkste nog levende componist van Oekraïne: Valentyn Slivestrov (°1937). Het is muziek vol intimiteit en zachtheid, doordrenkt met een diepe spiritualiteit. Daniel Rowland (viool) en Borys Fedorov (piano), goede kennissen van de componist, zijn de best mogelijke vertolkers van deze prachtige muziek.

Alfred Schnittke en Arvo Pärt hebben de Oekraïner Valentyn Silvestrov "een van de grootste componisten van onze tijd" genoemd. Hoewel hij in de jaren zestig een leidende figuur was van de avant-garde in de voormalige Sovjet-Unie, besefte hij later dat "de belangrijkste les van de avant-garde was zich te bevrijden van alle vooropgezette ideeën - vooral die van de avant-garde." Na verloop van tijd evolueerde Silvestrovs compositiepraktijk tot wat hij zijn "metaforische stijl" of zijn "metamuziek" zou noemen. De componist wil dat zijn werken worden gezien als "codas" van de muziekgeschiedenis: "Ik schrijf geen nieuwe muziek. Mijn muziek is een reactie op en een echo van wat al bestaat."

Valentyn Silvestrov: "Muziek blijft zingen, ook al kun je het niet letterlijk zingen: Het is geen filosofie, geen wereldbeeld. Het is vooral een lied, een lied dat de wereld over zichzelf zingt, het is de muzikale getuigenis van het leven. Daniel Rowland: Ik ken geen andere componist die met zo'n mate van intimiteit schrijft - zijn tijdloze melodieën, vaak nauwelijks fluisterend, zijn troostend, spookachtig, vol nostalgie en mysterie.

Borys Fedorov: Om te ontsnappen aan de drukkende hectiek, om te duiken in de magische wereld van de stilte, als een zeer gevoelige antenne die de fijnste vibraties van het universum oppikt, die onmiddellijk weerklinken in de ziel en daar voor vernieuwing en verlichting zorgen. De muziek van Valentyn Silvestrov, een groot kunstenaar en humanist, opent zulke unieke mogelijkheden! Het spelen van zijn muziek vereist een bijzonder filigraan en een juweelachtige precisie, maar ook spiritualiteit en vrijheid. "Ik ken geen andere componist die met zo'n mate van intimiteit schrijft - zijn tijdloze melodieën, vaak nauwelijks fluisterend, zijn troostend, spookachtig, vol nostalgie en mysterie." (Daniel Rowland)

"Ontsnap aan de beklemmende hectiek, dompel je onder in de magische wereld van de stilte, als een zeer gevoelige antenne pik je de fijnste vibraties van het universum op, die onmiddellijk weerklinken in de ziel en zorgen voor vernieuwing en verlichting. De muziek van Valentyn Silvestrov, een groot kunstenaar en humanist, opent zulke unieke mogelijkheden! Zijn muziek spelen vereist een bijzonder filigraan en juweelachtige precisie, maar ook spiritualiteit en vrijheid ..."
Borys Fedorov

Sylvestrov:
 Epitaphium: Largo
 Five Pieces for violin and piano
 Hommage à J.S.B.
 Piano Sonata No. 2
 Post Scriptum
 The Messenger

Luister Magazine 769 - LUISTER NEGEN

"The solos and duos on this radiant release from Fedorov, Daniel Rowland and Maja Bogdanovic are in themselves powerfully intimate, and are imbued with still greater intensity in light of the present suffering of his people."
BBC Music Magazine - March 2023 *****