Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Haydn: Stabat Mater

Kammerorchester Basel / Rene Jacobs / Birgitte Christensen

Zurcher Sing-Akademie / Easter 23

CD   1 disc(s)   03-03-2023
Classical | Choral Music

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 2-3 items)

€ 19.95
CD  
Extra info: Zurcher Sing-Akademie / Easter 23
Maatschappij: Outhere
Label: Pentatone
Barcode: 0827949095368
Artikelcode: 9D1123
Suffix - prefix: 5186953 PTC

Birgitte Christensen, Kristina Hammarström, Steve Davislim, Christian Immler & Zürcher Sing-Akademie, Kammerorchester Basel, René Jacobs

PERFECTE BALANS TUSSEN DRAMATISCHE PATHOS EN AFSTANDSBEELD

René Jacobs presenteert Stabat Mater van Joseph Haydn, samen met het Kammerorchester Basel, Zürcher Singakademie en een uitstekend kwartet vocale solisten (Birgitte Christensen, Kristina Hammarström, Steve Davislim en Christian Immler). Met deze opname keert Jacobs eindelijk terug naar een componist die hem zeer dierbaar is, en biedt een eerste vocaal album op Pentatone aan na veelgeprezen interpretaties van Schuberts complete symfonieën. Door een tekst te plaatsen die de meest tragische gebeurtenis uit het leven van Christus weergeeft, slaagt Haydn erin een balans te vinden tussen dramatische pathos en expressie en een meer gecomponeerde, afstandelijke weergave, passend bij zijn klassieke esthetische oriëntatie. Oorspronkelijk gecomponeerd in 1767, maakt deze opname gebruik van een uitgave uit 1803 met vergrote blaasorkestratie, gemaakt met de hulp van Haydns leerling Sigismund Neukomm, wat het werk nog dramatischer en kleurrijker maakt. Jacobs en zijn spelers en zangers geven blijk van een groot gevoel voor stijl en dramatiek in deze opmerkelijke vertolking.

Meervoudig prijswinnend dirigent René Jacobs is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Haydns Stabat Mater is zijn vijfde Pentatone-album, na een complete cyclus van Schubert-symfonieën die tussen 2018 en 2021 verscheen. Het Kammerorchester Basel, Zürcher Sing-Akademie, Birgitte Christensen, Kristina Hammarström, Steve Davislim en Christian Immler maken allemaal hun Pentatone-debuut.

Haydn:
 Stabat Mater (1803 version with enlarged wind orchestration by Sigismund Neukomm)

CD van de Week - Radio 4