Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

VIOLIN CONCERTO/PIANO FAN

WEINBERG/KABALEVSKY

HARRIET KRIJGH (cello) & Benjamin Schmid (violin), Claire Huangci (piano) & ORF Vienna Radio Symphony Orchestra, Cornelius Meister

CD   1 disc(s)   15-01-2018
Classical | Cello

In stock Levertijd : +/- 1 - 2 werkdagen (voorraad: ruim voldoende)

€ 9.95 € 19.95
Extra info: ORF VIENNA RADIO S.O./CORNELIUS MEISTER
Maatschappij: Outhere
Label: CAPRICCIO
Barcode: 0845221053103
Artikelcode: T85546
Suffix - prefix: 5310 C
Solist(en): BENJAMIN SCHMID/CLAIRE HUANGCI/HARRIET KRIJGH
Orkest: ORF VIENNA RADIO S.O.

Harriet Krijgh (cello) presenteert, samen met Benjamin Schmid (violin), Claire Huangci (piano) en het Radio-Symphonieorchester Wien, o.l.v. Cornelius Meister, met dit album de muziek van twee bijna vergeten Russische meesters.

Kabalevsky, de wijd en zijd onbekende componist van socialistisch-realistische conformistische muziek, is, ondanks zijn sprankje bekendheid, in de vergetelheid geraakt. Hij was in alle opzichten een onaangename tijdgenoot, wiens onsmakelijke politieke en karakteroriëntatie hem tenslotte drie Stalin-prijzen en vier Lenin-prijzen opleverde. Hij stond dichter bij de Russische Unie van Proletarische Musici dan politiek nuttig was, en was later een actief, leidend lid van de Unie van Sovjet Componisten. Weinberg is precies het tegenovergestelde van Kabalevsky, politiek en muzikaal. Weinberg was een levenslang slachtoffer van het Sovjet-regime en zijn muziek, met enkele echt humoristische trekjes, is een geconcentreerde dosis pure, duistere genialiteit. Het is muziek die het ademen niet vergemakkelijkt, maar ons eerder ademloos achterlaat. Met een sterrencast belicht Capriccio met dit album een belangrijk deel van de Russische cultuurgeschiedenis door twee bijna vergeten componisten wier biografieën niet meer van elkaar hadden kunnen verschillen.

Kabalevsky:
 Fantasy in F Minor (After Schubert's Fantasy, D. 940)
 w/Claire Huangci (piano) & Radio-Symphonieorchester Wien, Cornelius Meister

 Cello Concerto No. 1 in G minor, Op. 49
 w/Harriet Krijgh (cello) & Radio-Symphonieorchester Wien, Cornelius Meister

Weinberg:
 Violin Concerto in G minor, Op. 67
 w/Benjamin Schmid (violin) & Radio-Symphonieorchester Wien, Cornelius Meister