Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Graceland

Simon, Paul

LP   1 disc(s)   05-10-2017
Popular

Bestel- en levertijd
De getoonde levertijden (met uitzondering van In Stock-items) zijn enkel en alleen een gemiddelde op basis van de eerdere prestaties van achterliggende groothandels, distributeurs, labels en fabrieken.
Indien er geen voorraad is bij de Nederlandse distributeur, of het label, dan kan het soms enkele weken duren! Dit betreft dan vaak een landelijke situatie.
Neem gerust eerst contact met ons op indien u een deadline heeft. Wij kijken dan meteen of dit haalbaar is! *

€ 28.95
Opgelet: Voor dit artikel heb je een platenspeler nodig
Drager: LP
Maatschappij: Sony Music
Label: Legacy
Barcode: 0889854224011
Artikelcode: Z53421
Suffix - prefix: 422401 88985

"Graceland" uit 1986 was het zevende studioalbum van singer/songwriter PAUL SIMON. in 1984, na een depressieve fase, raakte SIMON gefascineerd door een bootleg cassette met muziek uit een Zuid-Afrikaanse township. Met Roy Halee plande hij een reis naar Johannesburg, waar hij twee weken doorbracht om opnames te maken met Zuid-Afrikaanse muzikanten.

Het album bevat dan ook een eclectische mix van genres, waaronder pop, rock, a capella, zydeco, isicathamiya en mbaqnaga. SIMON componeert nieuwe nummers onder de indruk van deze opnames en werkt samen met Afrikaanse en en Amerikaanse muzikanten.

"Graceland" was een commercieel succes en zou het meest succesvolle studioalbum van SIMON worden SIMON's meest succesvolle studioalbum. in 1987 won het de Grammy voor "Album Of The Year" en er werden wereldwijd meer dan 16 miljoen exemplaren van verkocht.

1. The Boy In the Bubble
2. Graceland
3. I Know What I Know
4. Gumboots
5. Diamonds On the Soles of Her Shoes
6. You Can Call Me Al
7. Under African Skies
8. Homeless
9. Crazy Love, Vol. Ii
10. That Was Your Mother
11. All Around the World or the Myth of Fingerprints.