Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Bach Matthaus-Passion

Pygmalion / Raphael Pichon

CD   3 disc(s)   11-03-2022
Classical | Easter music

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 2-3 items)

€ 26.95 € 29.95
CD  
Maatschappij: Play it again Sam
Label: Harmonia Mundi
Barcode: 3149020943878
Artikelcode: 6C1948
Suffix - prefix: 90269193 HMM

Julian Prégardien (Evangelist), Stéphane Degout (Christus), Sabine Devieilhe, Hana Blaziková (sopranos), Lucile Richardot (mezzo), Tim Mead (countertenor), Reinoud Van Mechelen, Emiliano Gonzalez Toro (tenors), Christian Immler (bass-baritone) & Ensemble Pygmalion, Raphaël Pichon

Bach en Pymalion: het verhaal van een passie; en de verkenning van het innerlijke drama in verband met de briljante cantor, evenals de voortdurende verfijning van de zangkunst. Een mijlpaal in deze 15-jarige relatie is de nieuwe opname van de Matthäus Passion met Raphael Pichon aan het roer van een buitengewoon ensemble van zangers en musici, overtuigend in de precisie en de ernst van het volbrachte werk. Deze lezing gaat over een tragedie in vijf bedrijven die tegelijk intiem en theatraal, menselijk en metafysisch is.

Bach, J S:
 Matthäus-Passion, BWV 244

"Eindeloos zou men nog kunnen uitwijden over de overige solistische bijdragen, de talrijke en schitterende instrumentale details. Maar met deze nieuwe Matthäus is het onmogelijke opnieuw geschied. Weer een dirigent en een ensemble die met dit overbekende werk (maar wat heet overbekend als er steeds maar weer onvermoede dimensies in een partituur zijn te ontdekken?) geschiedenis hebben geschreven. Dus ook als u al de nodige topuitvoeringen van Bachs meesterwerk in de kast hebt staan, is deze luisterrijke en van een voortreffelijke documentatie (inclusief een hoogst intrigerend interview met Pichon en Prégardien) voorziene productie een absolute must voor iedere rechtgeaarde Bach-bewonderaar en ik zou zeggen, wie is dat nu niet? Grijp uw kans!"
Opusklassiek.nl - maart 2022
https://www.opusklassiek.nl/cd-recensies/cd-mb/mbbach39.htm

"With its glowing inner vitality and penetrating observations, this is a Passion that makes a very definite statement about what this work can communicate in our times."
Gramophone Magazine - April 2022

"The choirs are razor-sharp in their ensemble, and if they seem initially soft-grained (in keeping with Pichon’s essentially intimate approach), their incisiveness eventually locates real venom and mockery...Pichon’s tempos sometimes generate problems either practical or interpretive, but he has the ability to create a musical space where a listener is allowed to ponder rather than being told what to think."
BBC Music Magazine May 2022 ****(performance) / *****(recording)