Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

The Bach Dynasty

Akademie Fur Alte Musik Berlin

CD   11 disc(s)   13-05-2022
Classical | Choral Music

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: ruim voldoende)

€ 24.95
Drager: CD
Maatschappij: Play it again Sam
Label: Harmonia Mundi
Barcode: 3149020945209
Artikelcode: 8C3150
Suffix - prefix: 290401929 HMX

Anna Prohaska, Ivonne Fuchs, Maximilian Schmitt, Andreas Wolf, Sophie Karthäuser, Michael Volle, Isabelle Faust, Antoine Tamestit, Raphael Alpermann, Elizabeth Watts, Wiebke Lehmkuhl, Lothar Odinius, Markus Eiche, Xenia Löffler, Georg Kallweit, Christoph Huntgeburth, Lenneke Ruiten, Ruth Sandhoff, Colin Balzer, Thomas Bauer, RIAS Kammerchor, Akademie für Alte Musik Berlin, Hans-Christoph Rademann

De Akademie für Alte Musik Berlin: 40 jaar met en rond de familie Bach. Beroemde composities van Johann Sebastian zoals de Brandenburgse Concerti of de orkestsuites zijn in deze jubileumbox te horen, evenals het werk van andere vertegenwoordigers van deze roemrijke dynastie: van de verre neef Johann Ludwig tot de zonen Wilhelm Friedemann, Carl Philipp Emanuel en Johann Christian. De mooiste momenten van de barokmuziek bij de overgang naar het klassieke tijdperk: gewoonweg verrukkelijk! 

Carl Philipp Emanuel Bach:
 Symphonien:
 G-Dur Wq. 180
 F-Dur Wq. 181
 D-Dur Wq. 183 Nr. 1
 Oboenkonzerte B-Dur Wq. 164 & Es-Dur Wq. 165
 Flötenkonzert d-moll Wq. 22
 Magnificat Wq. 215
 Motette Wq. 217 "Heilig ist Gott"

Johann Christian Bach:
 Missa da Requiem
 Miserere B-Dur
 Symphonien Es-Dur op. 6 Nr. 2 & g-moll op. 6 Nr. 6
 Cembalokonzert B-Dur op. 13 Nr. 4

Johann Ludwig Bach:
 Trauermusik für Soli, Doppelchor, 2 Orchester"

Johann Sebastian Bach:
 Brandenburgische Konzerte Nr. 1-6
 Orchestersuiten Nr. 1-4
 Dialogkantaten (für Sopran & Bass):
 BWV 32 "Liebster Jesu, mein Verlangen"
 BWV 49 "Ich geh und suche mit Verlangen"
 BWV 57 "Selig ist der Mann"

Wilhelm Friedemann Bach:
 Symphonien:
 D-Dur F. 64
 F-Dur F. 67
 Cembalokonzert e-moll F. 43
 Adagio & Fuge d-moll F. 65

Johann Christian Bach:
 Missa da Requiem
 Miserere B-Dur
 Symphonien Es-Dur op. 6 Nr. 2 & g-moll op. 6 Nr. 6
 Cembalokonzert B-Dur op. 13 Nr. 4

Wolfgang Amadeus Mozart:
 Präludium & Fuge f-moll KV 404a (nach WF Bach)

Recensies
"De aangrijpende begrafenismuziek van de 'Meininger' Bach voor de dood van zijn broer Hertog Ernst Ludwig I (1724) in een diepgaande interpretatie vol fijn geproefde tonale contrasten."
Prijs van de Duitse platencritici voor de Trauermusik van Johann Ludwig Bach

"Historisch correct wordt deze opname van Bachs Brandenburgse Concerti uitgevoerd zonder dirigent. Isabelle Faust en Antoine Tamestit schuiven aan als solisten. Faust bespeelt een viool van Jacobus Stainer uit 1658, Tamestit de altviool Stradivarius 'Gustav Mahler' uit 1672. En zo concurreert Fausts viool in Concerto nr. 4 met de jubelende fluiten, terwijl Tamestit in nr. 6 kamermuziek op zijn mooist laat horen met slechts zes collega's."
Magazine Concerti over de Brandenburgse Concerten

"De openingsdelen stralen plechtig, maar niet breed uit, met puntjes op de Franse wijze, en de concertante middendelen klinken speels in het Italiaanse gusto. Het musiceren is hier verfrissend sportief, en voor wie al menig suite-opname kent, kan de Berlijnse Academie nog menig aha-ervaring opleveren."
Magazine Toccata over de Orkestsuites van Johann Sebastian Bach.

"Zo ademt het grootschalige "Magnificat", gecomponeerd tijdens zijn Berlijnse jaren aan het hof van Frederik II, reeds een klankpracht, grandeur en stilistische moderniteit, die vooral in de dramatisch pulserende koordelen ver in de toekomst wijzen en waardig aansluiten bij de grote cantate-erfenis van zijn vader. In de afgewisselde aria's en een duet ervaart men de melodische rijkdom van zijn kunstig uitgewerkte cantilena's."
Magazine Stereoplay over het Magnificat van Carl Philipp Emanuel Bach Wq. 215

"Op het hoogste technische en interpretatieve niveau sporen zij (Xenia Löffler en de Akademie für Alte Musik Berlin) consequent de opzwepende 'emotionaliteit' van de muziek van Carl Philipp Emanuel Bach op en maken het adembenemende nieuwe in deze esthetiek tot een belevenis."
Magazine RONDO over de hoboconcerten van Carl Philipp Emanuel Bach.

"De op dit moment beste barokhoboïste betovert ons in de concerten van Bachs tweede zoon - Carl Philipp Emanuel - samen met de op en top gestemde AAM Berlin. Löffler kent geen grenzen voor haar instrument, de prachtig klinkende replica van een Engelse hobo uit 1720."
Magazine Audio over de hoboconcerten van Carl Philipp Emanuel Bach)

"Ook genieën komen niet zomaar uit de muzikale lucht vallen, zelfs de allergrootsten niet. Hoe traditiebewust Mozart bijvoorbeeld was in zijn composities, wordt prachtig aangetoond door de muziek van zijn vriend en rolmodel, Bachs jongste zoon Johann Christian Bach, die in zijn vroege kerkmuziek, zowel in het Requiem als in het Miserere, vele invloeden opneemt.het RIAS Kamerkoor en de Akademie für Alte Musik Berlin, onder leiding van Hans-Christoph Rademann, zijn erin geslaagd een kleurrijke, zeer levendige uitvoering te geven van deze op de toekomst gerichte muziek"
Prijs van de Duitse platencritici voor de Missa da Requiem van Johann Christian Bach.

"De Akademie für Alte Musik en het RIAS Kamerkoor onder leiding van Hans-Christoph Rademann treden op met een fenomenale klankschoonheid, souplesse en elegantie, waardoor zelfs een Requiem een genot wordt. De uitvoering van het solistenkwartet onder leiding van Lenneke Ruiten (sopraan) en Ruth Sandhoff (alt) is even sterk. Een werkverfijning van de eerste orde."
Magazine FonoForum over de Missa da Requiem van Johann Christian Bach.