Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Mozart Y Mambo

Willis, Sarah

LP   2 disc(s)   04-12-2020
Classical | Horn

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 33.95 € 35.95
Opgelet: Voor dit artikel heb je een platenspeler nodig
Drager: LP
Maatschappij: Outhere
Label: Alpha
Barcode: 3760014197307
Artikelcode: 1A5681
Suffix - prefix: 730 ALPHA

Sarah Willis (horn), José Antonio Méndez Padrón, The Sarahbanda, Yuniet Lombida Prieto, Jorge Aragón, Harold Madrigal Frías, Havan Horns & Havana Lyceum Orchestra

Tijdens een masterclass voor hoorn in Havana deed Sarah Willis een onverwachte ontdekking - een Mozartmonument midden in de oude stad. Een Cubaanse collega-muzikant zei bij wijze van uitleg: "Mozart zou een goede Cubaan zijn geweest." En zo werd het "Mozart y Mambo" project geboren. Dit spannende, unieke en misschien een beetje gekke project combineert populaire werken voor hoorn van Wolfgang Amadeus Mozart met traditionele Cubaanse muziek. De energie en passie van deze musici zijn zo inspirerend en opzwepend dat de bijzondere sfeer tijdens de opname met het Havana Lyceum Orkest direct voelbaar wordt. Het kamerorkest is samengesteld uit getalenteerde jonge Cubaanse musici en staat onder leiding van José Antonio Mendéz Padrón. Het wordt vergezeld door bekende artiesten uit de Cubaanse popmuziek scene. Een deel van de opbrengst van het album zal worden gebruikt om instrumenten te kopen voor de muzikanten van het deelnemende orkest.

Isolina Carrillo:
 Dos gardenias

Josua Davis, Yuniet Lombida Prieto:
 Rondo alla mambo (Based on the Third Movement of Horn Concerto, K. 447)

Simons, Moises:
 El manicero (The Peanut-Seller)

Mozart:
 Concerto Movement for Horn in E-Flat Major, K. 370b
 Horn Concerto in E-Flat Major, K. 447
 Rondo in E-Flat Major, K. 371 for Horn and Orchestra

Edgar Olivero:
 Sarahnade mambo (Based on Eine Kleine Nachtmusik, K. 525)

Pérez Prado:
 Qué rico el mambo

"Sarah Willis bezet al zo’n twintig jaar de eerstehoornstoel bij de Berliner Philharmoniker. Zij is in alles een hoorniste van uitzonderlijke klasse, en, zoals meer musici van de Berliner, ook behoorlijk avontuurlijk ingesteld. Dat bleek tijdens een trip naar Cuba voor een masterclass. Ze raakte niet alleen verliefd op het land en het Orquesta del Lyceum de La Habana, ook het mambovirus sprong op haar over. Ze kwam terug, richtte de Havana Horns op en nam samen met het lyceumorkest begin dit jaar een plaat op die Mozart en mambo met elkaar moet verenigen. Dat is even wennen. Haar pure Mozart en het spel van het orkest zijn in onder andere het Rondo voor hoorn en orkest KV 371 en het Derde hoornconcert in Es KV 447 nagenoeg hemels. De pure mambo in Qué Rico el Mambo en El Manisero werkt nog aanstekelijker dan normaal. Alleen de mix van beide werelden, gebaseerd op het derde deel van KV 447 en vooral die op Eine kleine Nachtmusik, is voor puristen even slikken. Laat het geen reden zijn de plaat niet aan te schaffen; de opbrengst gaat regelrecht naar Cuba, ten bate van nieuwe instrumenten voor het Orquesta del Lyceum de La Habana."
Klassieke Zaken Magazine 5-2020