Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Ensaladas

Cantoria

Works By Mateo Flecha

CD   1 disc(s)   07-10-2022
Classical | Vocal

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 19.95
CD  
Extra info: Works By Mateo Flecha
Maatschappij: Outhere
Label: Ambronay
Barcode: 3760135103157
Artikelcode: 5D1430
Suffix - prefix: 315 AMY

Ensemble Cantoria

Cantoría is een vocaal ensemble onder leiding van Jorge Losana, opgericht in de zomer van 2016 op het International Early Music Festival van Sierra Espuña (Murcia) en ontstaan ??op de afdeling Oude Muziek van de High School of Music of Catalonia (ESMUC, Barcelona).

Sinds ze in 2018 werden geselecteerd voor het EEEmerging-programma, hebben ze een internationale carrière opgebouwd dankzij concerten in Italië, Duitsland, Frankrijk, Polen, het Verenigd Koninkrijk, België, Kroatië, Litouwen, Spanje en Nederland; evenals residenties in bijvoorbeeld Ambronay of Letland.

Zo werden ze in 2017 als jonge belofte geselecteerd door de IYAP (International Young Artist's Presentation) van Antwerpen, de randeditie van het Musica Antiqua Festival Oude Muziek Brugge en de randeditie van het prestigieuze Festival Oude Muziek in Utrecht, waar ze optraden als een “Fabulous Fringe ensemble” in 2019. In 2018 won Cantoría de publieksprijs op het EEEMERGING+ Festival van Ambronay, geselecteerd voor het residentieprogramma in La Cité de la Voix in Vézelay en uitgenodigd om deel uit te maken van het MuSAE-project van Juventudes Musicales España, optredend in de Nationale Bibliotheek van Spanje en “ El Prado-museum.

In 2019 won de groep de FestClásica-prijs Oude Muziek, die hen een tournee langs concerten door heel Spanje opleverde, debuteerde op de Duitse radio (WDR 3) en begon een samenwerking bij de Ghislieri Musica Foundation van Pavia als residentie-ensemble.

Het repertoire van Cantoría is voornamelijk gebaseerd op de vocale muziek uit de Spaanse Gouden Eeuw. Naast het onderzoek naar historisch geïnformeerde interpretatieve technieken, verkent en benut Cantoría het theatrale en communicatieve karakter van vocale muziek uit de renaissance, en onderzoekt het de Iberische vocale techniek van de renaissance. Cantoría wordt ondersteund door Acción Cultural Española, het National Institute of Performing Arts and Music, de Conselor of Culture of the Community of Madrid en het Institute of Cultural Industries and Arts of the Region of Murcia.

Het ensemble is in 2018 opgenomen in het EEEMERGING-programma en is in 2020 geselecteerd voor een derde ondersteuningsjaar.

Als laureaat van het programma EEEMERGING+ presenteert het ensemble Cantoría hun eigen interpretatie van de beroemde Ensaladas van Mateo Flecha "El Viejo". Voor hun eerste opname met Ambronay Editions gebruiken deze vier jonge zangers hun passie en enthousiasme om ons enkele meesterwerken van de Spaanse Renaissance te laten herontdekken.

Mateo Flecha:
 El Fuego
 El Jubilate
 El Toro
 Gloria... pues naçiò
 La Bomba
 La Guerra
 La Justa