Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

From the New World

Parsons, Alan

.. World

CD   2 disc(s)   15-07-2022
Rock

Levertijd : +/- 5 tot 10 werkdagen

€ 16.95 € 19.95
CD  
Extra info: .. World
Maatschappij: Play it again Sam
Label: Frontiers
Barcode: 8024391124048
Artikelcode: 1D5456
Suffix - prefix: LU30840 S32

De Grammy Award-winnende muziekicoon en meester van de progressieve rock brengt in april 2019 zijn nieuwste studioalbum, The Secret, uit. "From The New World" zet het klassieke geluid voort waar Parsons in de loop van zijn meer dan 50-jarige carrière bekend om is geworden, door progressieve, symfonische en klassieke rockelementen te laten samensmelten op dit verbluffende nieuwe album.

Onder de gasten bevinden zich gitaarvirtuoos Joe Bonamassa en de vocalisten Tommy Shaw van STYX, David Pack (voorheen van Ambrosia) en American Idol alum James Durbin, die naadloos samensmelten met Alan en zijn ongelooflijke band.

Alan Parsons begon zijn carrière op 19-jarige leeftijd als assistent-technicus in de legendarische Abbey Road Studios in Londen, waar hij samenwerkte met The Beatles aan hun albums Let It Be en Abbey Road. Wie onlangs naar Peter Jacksons serie Get Back keek, kreeg oude beelden te zien van Parsons die samenwerkte met de Fab Four. Kort daarna bracht Parsons zijn vernieuwende technische stijl naar de albums van Paul McCartney, de Hollies en Pink Floyd op hun meesterwerk The Dark Side of the Moon uit 1973.

Parsons werd al snel producer en won talloze gouden en platina onderscheidingen met namen als Pilot, Cockney Rebel, Ambrosia en Al Stewart. Tegelijkertijd vormde hij het wereldberoemde Alan Parsons Project met zijn songwriting partner en zanger Eric Woolfson en produceerde een groot aantal hits waaronder "Eye in the Sky", "Don't Answer Me", "Time" en "Games People Play". Het duo Parsons/Woolfson ging nooit op tournee, maar concentreerde zich volledig op studiowerk. Na tien studioalbums met The Project begon Parsons albums onder zijn eigen naam op te nemen en voor het eerst live op te treden - tot grote vreugde van zijn miljoenen fans over de hele wereld.

In 2019 won Parsons niet alleen een Grammy voor de 35th Anniversary Edition van Eye In the Sky, maar bracht hij ook zijn vijfde soloalbum uit, The Secret. Het was een album dat draaide om het thema magie, een passie van Parsons.

CD:
1. Fare Thee Well
2. The Secret
3. Uroboros
4. Don't Fade Now
5. Give 'Em My Love
6. Obstacles
7. I Won't Be Led Astray
8. You Are the Light
9. Halo
10. Goin' Home
11. Be My Baby

DVD:
1. Fare Thee Well
2. The Secret
3. Uroboros
4. Don't Fade Now
5. Give 'Em My Love
6. Obstacles
7. I Won't Be Led Astray
8. You Are The Light
9. Halos
10. Goin' Home
11. Be My Baby