Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Nou

Lohues, Daniel

CD   1 disc(s)   15-03-2024
Popular

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 15.95
Drager: CD
Maatschappij: Niet aangegeven
Label: Ericana Records
Barcode: 8712629973468
Artikelcode: 8E5722
Suffix - prefix: 97376

Op vrijdag 15 maart 2024 verschijnt het nieuwe album van Daniël Lohues, getiteld ‘Nou’. Vanaf 1 maart is de eerste single van het album ‘De Emmenaar en de olifant’ al te beluisteren op onder andere Spotify. Deze week is Daniël gestart aan een theatertour die hem tot juni in theaters door het hele land brengt. Voor enkele zalen zijn nog kaarten verkrijgbaar via de website van het theater.

Daniel vertelt er zelf het volgende over: “Vrijdag 15 maart komt mijn nieuwe album “Nou” uit. De nummers heb ik geschreven in oktober, thuis op Erica. Einde van de dag lekker koken, kachel en kaarsen aan en dan een nieuwe song maken. Op de vleugel of met een fijne, oude gitaar op schoot. Elke dag een nieuw nummer. Begin November ben ik de studio ingegaan met een bult songs. Bart Wagemakers, mijn vaste rots in de studio, achter de knoppen. Sommige nummers ‘Allennig’ in mijn eentje opgenomen, andere nummers met Bernard Gepken (gitaar), Reyer Zwart (bas) en Ruben van der Velde (drums). Het artwork is gemaakt door Roel Venderbosch. Ik ben ontzettend blij dat deze plaat er is. Enkele titels: “Diepe in ’t Bargerveen”, “Ojee, daor gaon we weer”, Asof der gien wark in de wereld is”, “Zingen is twee keer bidden”, “De Emmenaar en de olifant” en nog veel meer. Die laatste zal trouwens uitgebracht worden als single. Ik ben sinds deze week met een nieuwe voorstelling de theaters in met nieuwe verhalen, nieuwe songs en nummers die ik al had. Mooie tijden!”

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe onder meer onderscheidingen als een Zilveren Harp, een Edison, de Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de Culturele Prijs van Oost Nederland, de Culturele prijs van Drenthe en een Buma Award. Naast zijn eigen werk produceerde hij albums voor onder andere Douwe Bob, Stephanie Struijk, Herman van Veen, Rob de Nijs, DI-RECT, Cuby + Blizzards en Henny Vrienten.