Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

De Toegift

De Toegift

CD   1 disc(s)   03-02-2023
Popular / Indie

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 2-3 items)

€ 16.95
CD  
Maatschappij: Bertus
Label: Concerto
Barcode: 8720693681219
Artikelcode: 8D0567
Suffix - prefix: 23-218

De Toegift combineert de werelden van inheemse poëzie en hedendaagse indiemuziek tot wat ze het liefst zelf maken: Nederlandse indie met invloeden uit de jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt het kwartet met thema's over tijd en nostalgie.

Over het concept van het album zegt zanger Maxim het volgende: “Het opent als een echt hoorspel waarbij de luisteraar in een denkbeeldig café terecht komt en oog in oog komt te staan ??met De Toegift; de fictieve, zelfbenoemde band die ergens de nacht inluidt met hun nostalgische liedjes vol verhalende poëzie. Wat volgt is een muzikale reis langs herinneringen, wanen en fantasieën.
Intieme en persoonlijke teksten, ook gespeeld met het idee van herinneringen die steeds opnieuw gekneed kunnen worden. Thema's als verlies en rouw worden in meerdere nummers veilig verborgen onder het vredig aandoende oppervlak. Het album is dan ook een ode aan degenen die er niet bij waren; de dierbaren die in hernieuwde vorm voortleven.”

Op het titelloze debuutalbum verkent De Toegift continu nieuw muzikaal terrein en komen de eerder digitaal uitgebrachte EP's samen met nieuwe muziek op de langverwachte eerste volledige plaat.

1. De Toegift
2. Zo Waren De Dagen
3. Nollestrand
4. De Woonwijk
5. Licht Als Stof
6. Alles is Gemaakt
7. Meer Dan Ooit
8. Ze Zwaait
9. Soms
10. De Toegift (Reprise)